Kobus Kortmann

Emmastraat 9
5707HE Helmond
Nederland

T    +31 (0) 6 19 61 40 40

E    kobus@kobus.tv

Biografie Kobus Kortmann

Kobus is in 1936 geboren in het Groene Hart en woont nu al 55 jaar in ZO Brabant. Ruim 12 jaar geleden stelde ik mij zelf voor de keuze of ik geraniums zou gaan kweken, om achter te kunnen gaan zitten, of iets anders.

Het werd dus iets anders. Ik heb me bekwaamd in de podiumkunsten en acteer nu in films en ben model voor diverse fotoshoots. Het begon met heel veel figureren in grote speelfilms waarvan de 6 dagen “Sonny Boy” mij altijd bij zullen blijven. Ook af en toe een commercial, waardoor de hobby zich zelf kon betalen. Daarbij kwamen toen al gauw de ‘studenten films’, school opdrachten voor studenten in diverse media vakken. Dit was leuk en leerzaam werk waarin ik ook met veel disciplines heb kunnen experimenteren. In diverse feature films had ik een edelfiguratie. Zo heb ik o.a. gespeeld als Kardinaal in “Messias” van Rob Lücker en recentelijk in de TV serie "Morten" van Jean vd Velde, als man die kiest voor een vrijwillig levenseinde. In de zorgsector als acteur in promotie en instructie films; als model in brochures, foto’s, etc.

Met behulp van Adobe Première bouw ik elk jaar in februari mijn ShowReel uit fragmenten van films en commercials in het voorafgaande jaar. Hier mijn ShowReel 2020 en ook die van 2018 en 2019

ShowReel2020

 

 

ShowReel2019

ShowReel2018

Naast film acteur en voice-over ben ik ook beschikbaar als model. Model, niet alleen posters en brochures, maar ook artistieke fotografie, studio en locaties, inclusief Magisch Surrealisme, en Urban. Tegen het eind van het jaar ben ik altijd een paar dagen Sinterklaas voor bedrijven, in mijn eigen “Bram” kostuum.

Ik ben lid van ACT-acteursbelangen en aangesloten bij de Stichting Norma.

Gaan we iets samen ondernemen? Contact me, dan wordt er iets moois gemaakt.

KvK: 17104618
BTW: NL001163259B49
KOR: